skip to Main Content

Incendi forestal al Montgrí

NOTA D’AGRAÏMENT INSTITUCIONAL ARRAN DE L’INCENDI FORESTAL AL MONTGRÍ

Després d’hores molt difícils i incertes, Bombers ha pogut estabilitzar l’incendi del Montgrí. Encara queda feina per assolir l’extinció, però ens trobem en una fase del dispositiu que ens ha de generar més tranquil·litat i seguretat.

Ara cal no abaixar la guàrdia, perquè les condicions dels propers dies i d’aquest estiu es preveuen molt complicades per les elevades temperatures i la sequera generalitzada.

D’altra banda, és probable que durant els propers dies apareguin columnes de fum o es reprodueixen petits focus a l’interior del perímetre afectat. Això és normal, però us fem saber que sobre el terreny hi haurà efectius de Bombers, ADF Montgrí, Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i Ajuntament monitoritzant permanentment la zona, fins que l’incendi es consideri extingit.

(ATENCIÓ) Des de Bombers es demana que evitar en la mesura del possible trucar al 112 per comunicar aquests punts calents, ja que una onada de trucades pot col·lapsar i entorpir el normal funcionament d’aquest telèfon d’emergències.

Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD l’Estartit volem agrair la implicació de tots els cossos i voluntaris que han participat en aquesta fase de l’incendi, en el dispositiu per acollir al pavelló d’esports els joves de la casa de colònies desallotjada i en la logística operativa del centre de comandament.

Moltíssimes gràcies, en especial, a Bombers, ADF, Protecció Civil, SEM, Creu Roja, Policia Local, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Parc Natural, Club Gimnàstic Montgrí i Supermercat GP. I també moltes gràcies a la llarga llista de persones o col·lectius que d’una o altra manera han fet possible mitigar l’impacte d’aquest incendi.Moltes gràcies a tots i a totes.

Back To Top