skip to Main Content

Visita de la consellera Gemma Geis

VISITA INSTITUCIONAL DE LA CONSELLERA DE RECERCA I UNIVERSITATS, GEMMA GEIS
 
La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha fet una visita institucional aquesta tarda a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. Ha estat rebuda per l’alcalde, Jordi Colomí, i diversos regidors i regidores del consistori. A la trobada també hi ha assistit el diputat al Parlament, Jaume Alonso-Cuevillas.
La consellera volia visitar personalment la zona afectada per l’incendi al Montgrí, però finalment no ha estat possible a causa de la forta pluja. No obstant això, ha mantingut una llarga trobada a la sala de reunions municipal. Posteriorment, ha signat al Llibre d’Honor al despatx d’Alcaldia, on ha estat obsequiada amb una reproducció en miniatura del Gegant i la Geganta de Torroella de Montgrí.
 
Al matí, la consellera havia visitat les zones afectades pels focs de l’Alt Empordà. Segons ha explicat Geis, el Govern de la Generalitat treballa per posar a disposició del territori la recerca científica que es realitza a Catalunya per prevenir i extingir els incendis, i per millorar la recuperació de les zona afectades. Ha posat exemples com l’elaboració de mapes de perills d’incendi i de plans de protecció forestal, els models de predicció de comportament d’incendis, o les investigacions que es realitzen per determinar la gestió de les zones cremades.
 
«És important establir el vincle entre la recerca que s’està realitzant i les polítiques públiques de prevenció d’incendis i de preservació de la biodiversitat, i per fer-ho cal millorar en la transferència del coneixement», ha subratllat Geis.
 
També ha volgut traslladar el suport del Govern al territori, així com conèixer de primera mà «els punts forts de la gestió dels incendis, així com els reptes de present i futur que tenim per davant».
 
Back To Top